חברה והשקפה

האם יהודיה או לא?!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, הנני בת 18 ועליתי לארץ מבריה"ם בהיותי בת 7. בארץ למדתי בבית ספר דתי כך שקיבלתי חינוך דתי ואני שומרת מצוות. לאחרונה נדע לי שבהיותי קטנה עברתי "הטבלה". הייתי רוצה לדעת מה זה אומר והאם זה אומר שאני יהודייה?(הסבתא והאמא שלי יהודיות)או שאני אצטרך לעבור גיור. ואם כן איך אוכל לעבור גיור בזמן שבתעודת הזהות שלי כתוב שאני יהודייה??? השאלה הזאת מטרידה אותי מאוד כי אני מתפללת ושומרת מצוות והייתי רוצה שזה "ייחשב" לי בעולם הבא ולא יהיה לחינם. תודה מראש על העזרה בנושא המורכב..

תשובה

שלום וברכה

`הטבלה` למה???.

אם הכוונה שהטבילו אותך לנצרות, ה` ישמור, אין לכך כל משמעות, כשזה נעשה לפני שהיית גדולה, בהחלטת אחרים.

גם מבוגר שהוטבל לנצרות [או לכל דת אחרת] בהסכמה, אין לכך משמעות לשנות את הזהות היהודית, אלא, שכשרוצה לחזור בתשובה צריך לטבול [ולהתגלח] בנוסף לתהליך התשובה שעל כלל החטאים.

אם הכוונה שהטבילו אותך ליהדות, צריך בירור למה עשו זאת, אם אכן אימך ואם אימך יהודיות.

בהצלחה - מנשה ישראל