שאל את הרב - כללי

זוגיות_(

  • י"ב חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה. אני במערכת יחסים עם בחורה כבר שנה וקצת אני בן 22 והיא בת 18 אנחנו רוצים להתחתן השאלה היא אם זה בא ממקום של פתרון לשמירה על קדושה בינינו זה בסדר או שכביכול אדם צריך לעבוד על עצמו כמה חודשים טוב בשמירת הברית ואז להתחתן האם לא יווצרו בעיות אחרי שנתחתן אם בגלל שאנחנו לא מצליחים לשמור נגיעה כרגע, יצויין שאנחנו משתדלים מאוד לשמור תורה ומצוות והלכה כמו שצריך אך כל פעם שאנחנו מדברים לבד במקום שלא רואים יש בינינו נגיעות אסורות אבל ב"ה לא הגענו לתשמיש ומזה אני מאוד מפחד שנגיע לזה לפני החתונה בטעות בקיצור האם זה בא ממקום נכון שאני רוצה להתחתן ? יש גם חשש בגלל שהיא קטנה להתחתן או לחכות עוד קצת.. תודה מראש

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

בנושאים כאלה צריכים לקחת בחשבון גם כל מיני פרטים כאלו שלא נכללו במכתבך, כגון מה דעת הוריך/הוריה בנושא, מהן אפשריות הפרנסה, לאיזו קהילה משתייכים, וכו'.

כמובן שייחוד אסור מן התורה; ואם אתה רואה שכשאתם עומדים במקום נסתר מאנשים זה גורם להביא אתכם לידי מכשול, אז אסור לכם להיכנס למצב כזה - ואפילו אם אין בו ייחוד על פי ההלכה.

לכן חייב אתה לדון לבי הנושאים שנזכרו לעיל, ועד שתגיע לבירור בנושא חייבים אתם להשליט משמעת עצמית על עצמכם שלא לבוא לידי  איסורים.

ואין לך לפחד על ההמתנה, כי מי שהיא באמת זיווגך, היא תמתין לך ותהיה שם אפילו בתום הזמן שזה יקח כדי לברר את הענינים.

אם רצונך להעזר מן הצוות שלנו, נא שלח לנו טלפון לקישור.

בברכה,

רב נחום