שאל את הרב - כללי

נדר<

  • י"ב חשון התשע"ו

שאלה

מתי נחשב נדר כנדר? נדרתי כמה פעמים לבן זוג שאם לא יהיה ככה..אז אני עושה ככה (כמובן שזה מרגעי עצבים ובסוף לא קיימתי את מה שאיימתי) אם זה נדר שנאמר רק על ידו פיזית או בטלפון מה עלי לעשות לביטול הנדר?

תשובה

לכבוד השואל, :

סליחה על האיחור בתשובה.

תתרגל מעתה לגבי כל מה שאתה אומר בלשון ודאי שאתה תעשה, לומר "בלי נדר".

לגבי מה שאמרת מקודם, צריך לברר את הענין לפי הנוסח המדוייק שאמרת, כולל פרטי המצב שבו נדרת.

אם יש צורך בהתרת הנדר, צריך להיעשות לפני שלשה שומרי תורה שישמעו את הנדר, וגם ישמעו מה נשתנה לך עכשיו שאילו היית יודע אז שלא היית נודר, ואז יתירו לך במילים "מותר לך" ג' פעמים.

בברכה,

רב נחום