תפילה וברכות

שאלה על ברכות התורה

  • י"ב חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני שמעתי על אם ישנים ביום וקמים אחרי השקיעה צריך שוב לקרוא ברכות התורה.

באלו מצבים צריך לקרוא ובאיזה לא? נגיד יום שישי הלכתי לנוח אחרי כניסת שבת נרדמתי עד הקידוש, ואני מקדשת (אני זאת שעושה את הקידוש). אז אני כן צריכה לקרוא את ברכות התורה כשקמתי או לא? באלו מצבים כן ובאילו לא? אני שואלת לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל

תודה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל, אם את קמה מהשינה בלילה, וברצונך ללמוד תורה, עלייך לברך ברכת התורה.

מקורות: יעויין שו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק אורח חיים סימן ה), וילקוט יוסף (סימן מז סעיפים כז-כח).

בברכה,

הלל מאירס