שאל את הרב - כללי

סימנים<

  • י' חשון התשע"ו

שאלה

שלום, אלוהים נותן לנו בחיים סימנים (הזדמנויות) שיכולים להשפיע על כל מהלך חיינו. השאלות שלי: 1 - האם הסברה הזו נכונה? 2 - אם כן, איך אני יכול לדעת שאלוהים נתן לי סימן מסויים ואיך אני אמור לדעת מה הדרך שאלוהים מכוון אותי אליה?

תשובה

לכבוד השואל,

1. כפי שהבנתי,  הקב"ה כן נותן לנו את האפשריות האלו בבחירה כדי לזכות בהם, וכפי שציינת.

2. כפי שהבנתי, השם יתברך מוליך את האדם ממילא למצבים שעל ידם יגיע לתיקונו - ואפילו אם הוא אינו יודע מהו תיקונו בדיוק. עיקר התיקון נעשה על ידי שהאדם שומר את המצוות על פי ההלכה בכל מצב ומצב, ועל ידי שבוחר להתנהג כתורה בכל מצב שהקב"ה מזמין לו, על ידי זה מגיע לתיקונו.

לכן באופן כללי בחיים, יש לאדם להתקדם תמיד בלימוד ההלכה השייכת בכל מצב; יש לו לייצר קשר עם רב מורה הלכות שיוכל להורות לו ההלכה במצב שהוא בעצמו אינו יודע; ויש לו להשתמש בכוחות הנפש המיוחדות שהשם נתן לו - וכפי שמבואר בספר חובות הלבבות שער הבטחון סוף פרק ג'  - שאז הוא מגלה בפועל את המיוחד שבשורש נשמתו, ובזה הוא נותן כבוד למי שברא אותו.

בברכה,

רב נחום