רציתי לדעת עם אני מניח תפילין נכון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! יש לי שאלה על התפילין עד היום הנחתי תפילין בצורה הזאת : הדקתי את התפילין ואז לפפתי פעם אחת למעלה ואז את הלמטה כדי שהתתפילין יהיו קשורים היטב ליד ואז עשיתי עוד 2 סיבובים ואז את ה-8 סיבובים (אבא שלי אמר לי שצריך 8 ואני יודע שיש כאלה שעושים 7) השאלה שלי היא ..האם זה בסדר איך שהנחתי? מישהו בבית כנסת אמר לי שצריך לעשות 3 בסה´כ לפני ה-8 סיבובים ויצא שעשיתי 4 ... ועוד שאלה לגבי התפילין של ראש אני משתדל לשים אותם ממש איפה שהתחלת השערות ..אם הם קצת יורדות מאיפה שהשערות מתחילות אז זה בסדר? כי אני לא מצליח לשים בידיוק איפה שהשערות מתחילות .. תודה כבוד הרב ! :)

תשובה

שלום וברכה

חילוקי מנהגים רבים יש בהנחת התפילין, והינך יכול לנהוג כפי שאביך מלמדך.

התפילין אסור להם לרדת יותר מהמקום שהשערות מתחילות לצמוח, ואם הקשר גדול מידי, יש להקטין את הקשר, כדי שהתפילין לא יגלשו ממקומם.

תבקש בבית הכנסת ממאן דהו שיסדר לך את זה, ובוודאי ימצא אחד שיידע להקטין את התפילין.

שנה טובה - בנימין שמואלי