דיני כשרות לגבי גריל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. אני בא מבית חילוני וההורים שלי מאוד תומכים. העניין הוא שההורים שלי, בזמן החג הקרוב, רוצים להכין ברביקיו כשאני איתם. הם קנו בשר כשר והכל כשר חוץ מדבר אחד... הגריל. פעם בעבר הם הכינו בשר לא כשר. השאלה היא כזו: בגריל שנעשה בשר לא כשר, מה אני צריך לעשות? להביא גריל חדש?, משהו בפנים, כנראה היצר הטוב, אומר לי שכן- להביא גריל חדש. מעבר לזה אני לא יודע והייתי רוצה לדעת מה הדינים לגבי הדבר הזה. תודה וחג שמח.

תשובה

שלום וברכה

לנקות היטיב את הגריל, שלא ישאר שום ליכלוך ולמלאות אותו גחלים לגמרי ולהשאירו כך בוער במשך חצי שעה ובזה הגריל מוכשר לגמרי.

בברכה - בנימין שמואלי