זוגיות

זוגיות לפני נישואין

  • ח' חשון התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני נמצא בקשר עם בחורה שהכרתי עוד בימי היסודי . משמיים סיבבו שאני והיא ניפגש שוב לפני 8 חודשים והקשר שלנו באמת פרח . לפני 3 שנים למדתי בישיבה שחורה קטנה למשך 3 שנים , לבסוף עזבתי והתגייסתי לצבא נשארו לי 9 חודשים. במשך כל הזוגיות הזו אני מטפטף לבת זוג שלי על העניין של הצניעות שבאמת חשוב לי . אני מבחינתי שתמשיך ללכת עם מכנסיים , מה שיותר חשוב לי שהאופי שלה יתחזק בצניעות מאשר החיצוניות שלה . אני באמת אוהב אותה ובאמת רוצה להקים בית כשר בישראל דווקא איתה. אך המחשבות רודפות אותי ואני פוגע בה הרבה כשאני מדבר איתה להתחזק בנושא הזה . היא אומרת שכרגע אני צריך לקבל אותה כמו שהיא ובעזרת ה' אם היא תשתנה ותתחזק זה בונוס בשבילי והיא מאוד רוצה להשתנות בשבילי היא רק צריכה זמן ומבקשת שאני אפסיק להטריד אותה בנושא הזה . אני רוצה לבקש ברכה מהרב שכבוד הרב יברך אותנו בעזרת ה' בזוגיות נפלאה ושבעזרת ה' היא תפגין נוכחות לגבי הרצון שלה באמת להשתנות ולא רק להגיד לי שהיא רוצה אלא גם ליישם את זה . ובעזרת ה' נוכל להקים בית קדוש וטהור בישראל . אני רק רוצה את ברכת הרב כדי להיות רגוע בכך שאני לא כופה עליה ושזה באמת נכון לתת לה זמן להשתנות בתוך תוכה ושזה באמת יחזיק מתוך רצון שלה ולא בכפייה . תודה כבוד הרב !

תשובה

שלום וברכה

הברכה נתונה לך שתזכה להקים בית נאמן בישראל עם בחורה שתהיה יראת שמיים צנועה וחסודה הולכת בדרכי האימהות הקדושות ותזכה בת הזוג להתחזק בצניעות כראוי לבת המלך ושתזכה בעז"ה לקבל עליה עול מצוות ויראת ה' בשלימות.