זוגיות

זיווג משורש הנשמות

  • ח' חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב, ידוע שזיווגו של אדם נקבע לו מששת ימי בראשית, כיצד יוצא אפוא שאדם יהודי נישא לגיורת? שהרי מלכתחילה לא הייתה נשמתה שייכת לעם היהודי, אלא לאחת האומות, אם כן כיצד זווגה נשמתו של יהודי לנשמת גויה? בברכה, נתנאל.

תשובה

שלום רב,

זיווגו של אדם נקבע ארבעים יום קודם יצירת הולד, שאז בת קול אומרת בת פלוני לפלוני, כמו שכתוב במסכת סוטה (דף ב עמוד א).

כיוון שלפני הקב"ה ידוע שאותה נשמה עתידה להתגייר, בוודאי שהבת קול יכולה לקבוע שנשמה זו שעתידה להתגייר תהיה בת הזוג של יהודי פלוני.

בברכה,

הלל מאירס