שאל את הרב - כללי

תפילות באזור ירושלים

  • ז' חשון התשע"ו

שאלה

היי כבוד הרב באזור ירושלים השבת נכנסת 40 דקות לפני השקיעה לעומת אזור תל אביב שבו היא נכנסת 22 דקות לפני השקיעה. אז השאלה בקשר לתחילת התפילה של ערב שבת, האם גם מתחילים בבתי הכנסת קצת אחרי הכניסה או 15 דקות אחרי אצל האשכנזים כמו בתל אביב או שמתחילים יותר מאוחר מזמן כניסת השבת? ואם מתחילים באזור ירושלים כמו בתל אביב אז עד שמגיעים לקבלת שבת וערבית של שבת זה עוד לא בזמן השקיעה

תשובה

לכבוד השואל,

כפי שהבנתי אין כלל בדבר; יש המתחילים בירושלים תו"ת קצת אחרי הדלקת נירות ויש יותר מאוחר עד קרוב לפני השקיעה.

אלו שמתחילים מוקדם יותר ומגיעים לקבלת שבת לפני השקיעה - אין בזה חסרון אלא מעלה, שבזה הם מקיימים תוספת שבת כהלכה וכראוי;

ולגבי ערבית של שבת, הרבה פעמים עקב השירה של פיוט "לכה דודי" מגיעים לערבית יותר מאוחר. אבל אפילו אם יש מקום שיצא להם קריאת שמע לפני הגעת זמנה, אז בכל זאת עדיין הם יוצאים ידי חובת תפילת ערבית, ומכריזים אחרי התפלה שכל אחד יזכור לקרוא קריאת שמע שוב אחר כך משיגע זמנה בלילה.

בברכה,

רב נחום