אמונה

השטן רודף אותי עד החלום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב!. כבודו בעבר אני עשיתי את החטא הנורא הזה הוצאת זרע לבטלה...אבל היתגברתי על יצר הרע ברוך השם...ולא עשיתי זאת יותר אף פעם,מאז היו לי מקרים של חלום ניאוף השם ירחם...והוצאתי זרע לבטלה תוך שינה..מה לעשות...איך אפשר להתגבר על יצר הרע בעולם ההוא כשאני חולם...יצר הרע רודף אותי עד החלום כי הוא כל כך מטהבע שהעשה את החטא הזה הוא משתגע מזה שאני הפסקתי לעשות זאת,מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אם הינך שומר את עיניך במשך היום, וכן אינך מהרהר לפני השינה במחשבות אסורות, אין לך לדאוג מהקרי, ואין לך לדאוג כלל, אלא בבוקר תלך לטבול במקוה, ואם אין אין לך אפשרות לטבול, תתקלח ותהיה שמח ומאושר.

וכמובן שעליך להקפיד לקרוא את שמע שעל המיטה לפני השינה.

שנה טובה - בנימין שמואלי