אמונה

איך אני אדע שה׳ אוהב אותי?

  • ו' חשון התשע"ו

שאלה

לרב שלום. אני בת 22 מתל אביב. עד לפני כמה חודשים הייתי חילונית גמורה שלא יודעת כלום, והחלטתי לחזור בתשובה. פשוט שאלתי אם הכל אמיתי, וענו לי שכן... ומפה הדרך התחילה. אני רוצה לדעת שבורא עולם אוהב אותי, ושהדרך שאני נמצאת בה נכונה, ושהוא רוצה שאני אחזור בתשובה באמת.

תשובה

שלום וברכה

אהבת ה' לעמו ישראל מובטחת לנו וכמבואר בתחילת דברי הנביא מלאכי

(א) מַשָּׂא דְבַר יְדֹוָד אֶל יִשְׂרָאֵל בְּיַד מַלְאָכִי:

(ב) אָהַבְתִּי אֶתְכֶם אָמַר יְדֹוָד וַאֲמַרְתֶּם בַּמָּה אֲהַבְתָּנוּ הֲלוֹא אָח עֵשָׂו לְיַעֲקֹב נְאֻם יְדֹוָד וָאֹהַב אֶת יַעֲקֹב:
ואעתיק את דברי המלבי"ם המסביר את הדברים בטוב טעם

(ב) אהבתי אתכם - "מפני שיש לה' אהבה קדומה אל ישראל מצד אהבת אבותיהם, הודיע להם שעקר האהבה היא מה שאוהב אותם ביחוד מבלי השקף על האהבה הקדומה, שהיא אינה מתיחסת אליהם רק אל אבותיהם, אבל אני אהבתי אתכם בעצמכם, ואמרתם במה אהבתנו - מי יכריע שהאהבה היא מיוחסת אלינו בעצמנו, ובמה יודע אפוא שאינו בעבור אהבת האבות הקדומה, ע"ז משיב הלא אח עשו ליעקב ואהב את יעקב - ואם האהבה היא רק בעבור האבות הלא יש חלק גם לעשו באהבה זו ומדוע אוהב רק את יעקב, ולבל יאמרו שהאהבה היא משני הפנים יחד, שאוהב אותם בעצמם מצד מעשיהם עם צירוף מעשה אבותיהם ואהבתם, ועדיין לא תתיחס אליהם לבד רק אליהם בצירוף אהבת אבותיהם, ע"ז משיב הלא אח" עשו ליעקב... ואהב את יעקב - כלומר האהבה מצד עצמכם, ולא רק מצד האבות, כי הרי לעשו יש ג"כ אותם אבות ובכל זאת ואת עשו שנאתי.

ואין ספק בזה, כי מקובל אצלינו שהקב"ה אוהב את כל יהודי באהבה בלי סוף, ובפרט כהיום שהנסיונות גדלו כל כך, ובכל זאת נשמות ישראל עדיין שומרים על יהדותם. ומבואר בספרי קודש שהקב"ה שמח על כל פסיעה קטנטנה שיהודי/ה עושה להתקרב אליו בשמירת המצוות , וכל שכן כשהנשמה מתחזקת לקיים את כולן כהלכתן.

לכן תתחזקי ותתחזקי ואל תרפי, ויהי רצון שתוכלי להרגיש יום אחד בחוש ובודאות כמה שהשם אוהב אותך.

ואם את רוצה יותר מידע והדרכה בדרכך, נא תשלחי לנו מספר טלפון לקישור, כדי שנוכל להעביר לך את ההדרכות בלי תשלום.

בברכה,
צוות הידברות