תפילין של רבינו תם

  • ג' חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, במידה והנחתי כל חיי תפילין של רש״י, ויתבאר כי האמת ההלכה כרבינו תם, האם זה ייחשב שלא נחתי תפילין כל חיי ? ראיתי כי כתוב בילקוט יוסף ״ומכל מקום בחורים רווקים נכון שלא יניחו תפילין דרבינו תם, אלא אם כן יודעים בנפשם שמחשבתם טהורה כל זמן שהתפילין עליהם״ אני רווק, האם לחשוש ממה שכתב מרן או שאפשר לקנות ?

תשובה

שלום וברכה

ההלכה נפסק כרש"י ולחומרא כרבינו תם ולכן אין לחשוש כלל כאשר לא זכו להניח רבינו תם. ה' יעזור שתינשא בקרוב ותזכה להניח גם תפילין של רבינו תם.