הרס הפייסבוק מול התועלת

  • ב' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. לי ולבעלי יש פייסבוק. אני מתחזקת לאחרונה ולציין שגם בכלי אדם מאמין מאוד. לאחרונה מישהי העלתה תמונה בה היא ובעלי מצולמים יחד ברכב אספנות. התמונה צולמה כבדיחה כאילו כמו בשנות השישים שהגבר היה נוסע ברכב גג פתוח ולידו הבחורה "שלו״... היא תייגה את בעלי בפייסבוק וזה אומר שכל החברים שלו וגם חלק משלי רואים את התמונה. אני הרגשתי בושה גדולה למרות שלא הוא פרסם אבל ידע שהיא מפרסמת ולא עצר אותה מחשש לפגוע בה! הוא גם לא חושב שיש בזה משהו לא תקין שכן הם עובדים יחד וכולם מכירים את טיב היחסים ביניהם שהוא כמובן חברי בלבד. אבל אני פגועה מאוד ולא מוכנה לקבל את העובדה שהוא לא רואה בזה משהו פסול. מה עליי לעשות ? האם להתנתק לגמרי מהפייסבוק? הזוגיות שלנו נפגעה כבר בעבר מהפייסבוק . האם להציב לבעלי עובדה שאני מעוניינת שגם הוא יתנתק? הוא ממש כועס עליי ואומר שאני קנאית ועושה לו בושות שאני בכלל חושבת כאלו דברים על התמונה. בבקשה עצה דחוף תודה.

תשובה

שלום וברכה

למרות שאת צודקת שהיה מן הראוי לסגור את חשבון הפייסבוק, מ"מ אין לקבוע לו עובדות. ניתן להבין את היחס שלו לפייסבוק ורק צריך לנסות להסביר לו שלמרות שכולם יודעים את טיב הקשר בכל זאת זה לא מתאים ולא ראוי ולכן מן הראוי לסגור לגמרי את הפייסבוק.

נקווה שהוא יקבל את הדברים ברוח טובה.