חברה והשקפה

מפחדת!!

  • א' חשון התשע"ו

שאלה

שלום לך כבוד הרב לאחרונה צצים כול מיני סרטונים וחזיונות של כול מיני אנשים על סופו של העולם שאנו מכירים אנשים רבים מהסביבה שלי נמצאים פחד אימיים והאמת שקצת גם אני . האם כול הסרטונים הם פקטיבים ואמינים? האם העובדה שהרב קנייבסקי רב גדול יצא בהצהרה היא נכונה? אשמח לקבל תשובה ערב טוב

תשובה

שלום וברכה

אין להתייחס לזה ברצינות יתירה.

בכל מקרה ברור שעל כל יהודי להתחזק ולהתקרב לבוראו ולהקפיד על שמירת המצוות כראוי בלי קשר לחלום כזה או אחר, אלא מחמת שהם חיינו ולכך נבראנו כי הם חיינו ואורך ימינו, ברור שאין כל ספק שבוא יבוא פתאום האדון להיכלו ואחר ביאת המשיח לא נוכל להתעלות יותר בדרגות רוחניות יותר מאשר היינו לפני ביאת משיח צדקינו.