חברה והשקפה

מדינה כהלכה

  • א' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מה זה אומר מדינת הלכה? האם זה אומר שכולם חייבים לשמור מצוות? האם יהיה עונש כרת לגנבים/רוצחים/מחללי שבת? האם המדינה תמשיך להיות מדינה דמוקרטית? יהיה זכויות לנשים להצביע/להיות בכנסת וכד'? אני תוהה לעצמי איזה מדינה תיהיה יותר טובה- מדינת ישראל הדמוקרטית בה איו כפיה דתית או מדינת הלכה.. יום נעים איילת

תשובה

שלום וברכה

קשה לכתוב על דברים תיאורטיים, יש להניח שכאשר זה יקרה נדע איך זה קורה, אבל אין ספק שמדינה שתתבסס על חוקים אלוקיים ועל תורת הבורא ולפי הורואתיו, תהיה טובה יותר ומתוקנת יותר.

עד שלא נזכה לגאולה השלימה ולביאת המשיח לא יהיה סנהדרין ועל כן  בוודאי שלא תהיה כל כפיה על אף אחד בביתו לנהוג כך או אחרת. במרחב הציבורי יש להניח שתישמר המסורת היהודית בוודאי באיזורים המאוכלסים ביראי ה'.

אף כאשר היה סנהדרין הרי שכרת הוא עונש בידי שמים ולא בידי בשר ודם. לגנב אין חיוב כרת אלא תשלומי כפל בדרך כלל.

בהצלחה רבה,