תבלינים ששמו ישירות בתוך תבשיל בשרי חם או חלבי,מה דינם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. תבלינים ששמו ישירות בתוך תבשיל בשרי חם או חלבי,מה דינם 2. תבלין שמשתמשים בו רק למאכלי בשר כמובן שהם חמים ובטעות הישתמשו בו למאכל פרווה או חלבי, מה דין המאכל בהמשך לשאלה השניה, אם המאכל הפרווה בחזקת בשרי, כמה זמן צריך להמתין עד לאכילת מאכל חלבי

תשובה

שלום וברכה

תבלינים אלו אינם נהפכים לבשריים, אלא א"כ היו קרובים מאוד לסיר שהיה המקום חם שהיד סולדת בו.

2. בדיעבד לא נאסר התבשיל.

מאכל שהוא אינו מחיב להמתין שש שעות.

בברכה - בנימין שמואלי