שאל את הרב - כללי

שאלת חלום{{

  • כ"ט תשרי התשע"ו

שאלה

שלום רב, אחי הגדול שאני מאד קרובה אליו אמר לי שהוא חלם עליי שאני מתאבדת . הייתי רוצה לדעת מה זה אומר? טוב או רע? בברכה

תשובה

לכבוד השואלת,

אם אין ענין זה  שייך כלל בחייך בעזרת השם, אז יתכן שאחיך חשב על אותו ענין באותו יום, והואיל ובתת הכרה הוא מאד דואג בשבילך, לכן התלבש רעיון זה שבקרבו על דמות שלך בחלום, אבל אין הענין שייך לך כלל, ואין צורך לדאוג.

וכמו שכתב המשנה ברורה בסימן רכ (שער הציון סעיף קטן א') לגבי צער שיש לאדם ביום, שיתכן שיראה דברים מצערים אח"כ בחלומו בלילה עקב הצער [ואין בזה משום הוראה או הודעה מן השמים כלל].

ואם את רוצה לומר תפלה לרפוי החלום, תוכלי לומר:

רבונו של עולם, אני שלך וחלומותיי שלך. חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא ומה פשרו. יהי רצון מלפניך שיהיו כל חלומותי עלי ועל כל ישראל לטובה, בין שחלמתי על עצמי, ובין שחלמתי אני על אחרים, ובין שחלמו אחרים עלי. אם טובים הם: חזקם ואמצם, ויתקיימו כחלומותיו של יוסף הצדיק. ואם צריכים רפואה, רפאם -  כחזקיהו מלך יהודה מחליווכמרים הנביאה מצרעתהוכנעמן מצרעתו, וכמי מרה על ידי משה רבנו, וכמי יריחו על אלישע. וכשם שהפכת את קללת בלעם הרשע מקללה לברכה, כן תהפוך כל חלומותי עלי ועל כל ישראל לטובה ותשמרני ותחנני ותרצני. אמן.

בברכה,

רב נחום