שאל את הרב - כללי

תפילה)))

  • כ"ט תשרי התשע"ו

שאלה

האם מותר לנשים להתפלל לפני הזריחה קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה וכמה זמן לפני הזריחה

תשובה

לכבוד השואלת,

אין חילוק בדין זה בין גברים לנשים, ואשה שקבלה על עצמה להתפלל שחרית בכל יום, דינה בשמונה עשרה כמו הגבר, ולהתפלל שמונה עשרה לפני הזריחה לכולם הוא בדיעבד.

זמן התחלת שמונה עשרה בדיעבד, לדעת המשנה ברורה, מזמן עמוד השחר ו"האיר המזרח", שהוא כבר בודאי בזמן של 22 דקות לפני זמן הזריחה.

בברכה,

רב נחום