זוגיות

מחמיאה לבעלי והוא מגיב בדרך שהוא לא אוהב את זה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!! קראתי שהרב רשם שצריך להחמיא לבן הזוג מאוד (כמובן דברים אמיתיים שהם מהלב) ולומר תמיד דברים טובים כי הבן זוג אוהב לשמוע וגורם לו באמת להרגיש מוערך. אני מאוד מעריכה ואוהבת את בעלי ומסוגלת להחמיא לו כל היום על כל פרט שבו.. כי הוא בסדר בכל המובנים ב"ה..אך שאני מחמיאה ואומרת דברים אמיתיים שאני מרגישה לגביו- הוא לא מסוגל לשמוע או שאומר "כן, כן.. נכון" או שיורד על עצמו.. רציתי לדעת ממה דבר זה נובע האם עליי להפסיק להחמיא לו (ושוב אני אחזור ואומר שאלו מחמאות אמיתיות ולא מזויפות סתם כדי להתחנף) תודה רבה על היחס שלך לתגובות שלי.. היום שלי נראה אחרת שאתה עונה לי לשאלות הקטנות והמציקות הללו..

תשובה

שלום וברכה

ישנם אנשים רבים שלא יכולים לסבול ריבוי של מחמאות, או שאף שזה מאוד נעים לאוזניהם, הם מרגישים חובה לפתח איזה תגובה כאילו זה לא נעים להם, ולדעתי זה נובע, בין השאר, מסוג החינוך בתקשורת בין אישית מגיל הילדות.

לדעתי, עלייך להמשיך להחמיא, אע"פ שבעלך מנסה להתנער מהמחמאות. ושיהיה ברוך לך שבתוך תוכו הוא נהנה מהמחמאות.
כמובן שלא כדאי להרעיף מחמאות ברצף מוגזם, מכיון שבאופן הזה המחמאות מאבדות מערכן האמיתי.

בהצלחה - מנשה ישראל