הוריי אינם מסכימים שהדליק נר בברכה בחדרי כי פוחדים שתיהיה שריפה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שמואלי שלום עליכם : שאלתי את כבוד הר` לגביי הדלקת הנרות והר` השיב לי תשובה אך צצה איזה בעיה עם הוריי שאינם מסכימים שהדליק נר בברכה בחדרי כי פוחדים שתיהיה שריפה בבית ח"ו ,מצד אחד אני מבינה אותם אך מצד שני אינני רוצה להפסיד את המצווה של הדלקת הנרות למרות שאינני מחוייבת כי אני רווקה שאלתי היא האם להפסיק להדליק נרות של שבת 2. קראתי באתר של הר` מוצפי שהר` (הר` ענה שם לשאלה בשו"ת בעיניין הזה) אומר שכיום לא נהוג לעשות את הפסיעות לפניי" השם שפתיי תפתח" אלא רק בסוף "בעושה שלום במרומיו" והוא אמר שזה לפי עדות אשכנז לפסוע גם כיום בהתחלה של התפילה אצלינו בבית הכנסת נוהגים גם בהתחלה לפסוע וזה בית כנסת ספרדי האם גם לדעת מרן כת"ר הרב עובדיה יוסף שליט"א סובר שכך צריך לנהוג בתפילת עמידה כלומר לפסוע רק בסוף ובהתחלת התפילה לא לפסוע בכלל

תשובה

שלום וברכה

א. בבית שהנשואים לא מדליקים נרות שבת, חל חובת הדלקת הנרות על האחרים גם אם הם לא נשואים.

אפשר לך להדליק במטבח, על השיש, או במקום כל שהוא שההורים מסכימים.

ב. פסיעות שלפני שמונה עשרה אינן חובה, והונהג על פי רבינו הרוקח שהיה מגדולי אשכנז לפני מאות שנים, כצורת קריבה לפני מלך, כדאי להתנהג בעניין הזה, כמנהג הציבור עמו מתפללים.

מנהג הפסיעות שלפני התפילה, הוא פסיעת 3 צעדים קדימה, ואין צורך לצעוד אחורה, אלא שאם אין מקום להתקדם שלש צעדים קדימה, פוסעים 3 צעדים אחורה כדי שנוכל להתקדם קדימה למקום התפילה.

בהצלחה - מנשה ישראל