שאלה על ריבית

  • כ"ט תשרי התשע"ו

שאלה

התארחנו אצל קרובי משפחה במושב די נידח, הגענו שעה לפני שבת והבחנו ששכחנו להביא עימנו מטרנה לתינוק. בס"ד הצליחה המארחת להשיג כרבע קופסא (אולי פחות) של מטרנה מאחת השכנות לאחר כמה נסיונות שלנו להשיג בחנויות רחוקות ושכנים נוספים. בצאת השבת רציתי להעביר לשכנה ע"י המארחת את שווי הקופסא (מאחר ולא נהיה שם עוד פעם בזמן הקרוב) שלדעתי היה לכל היותר 15 ש"ח היות ומחירו המקסימלי הוא 60 ש"ח, אך המארחת חשבה שכדאי לתת 20 ש"ח וזהו משום מה. אני חששתי מריבית ולא נתתי יותר, אך בעלי טען שצריך לתת כמה שהיא רוצה כי בשבילנו זה היה נחוץ מאוד ואין לנו דרך אחרת להשיג והיינו קונים את זה בכל מחיר שידרשו. האם נהגתי נכון או שטענת בעלי צודקת ועליי לשלם את ההפרש? בתודה רבה מאוד.

תשובה

שלום וברכה

היה מותר לתת 20 שקלים. הדבר הנכון הוא לדבר איתם ולברר אם אכן מסכימים לסכום ששלחתם.