יש בעיה ללכת לעשות טסט שיעורי נהיגה בזמן שלושת השבועות שבין י"ז בתמוז לתשעה באב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

באם יש בעיה ללכת לעשות טסט שיעורי נהיגה בזמן שלושת השבועות שבין י"ז בתמוז לתשעה באב מה בעצם מותר או אסור לעשות בזמן זה ולמה

תשובה

שלום וברכה

אין בכך איסור אבל בחודש אב אין סימן ברכה, ולא מומלץ לגשת לבחינות כלשהם. בשבעה עשר בתמוז הבקעה חומת ירושלים והלחימה היתה עד תשעה באב, ועל כן נוהגים בימים אלו מקצת אבילות, אין שומעים מוזיקה ואין לובשים בגדים חדשים ואין אומרים שהחיינו, ואין מסתפרים בימים אלו. בעניין הנישואין הספרדים נישאים גם בימים אלו, עד ראש חודש אב, והאשכנזים אינם נישאים מיז` בתמוז.

בברכה - בנימין שמואלי