האם ניתן לדחות את המעשר על מנת לחסוך עוד קצת עבור פתיחת עסק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום. לאחרונה אני מתלבט רבות על פתיחת עסק מסיבות מקצועיות בעיקר. ידוע לי כי פרנסתו של אדם נקבעת מראש השנה עד ראש השנה הבא. סיבה נוספת לאי פתיחה הנה חשש שלא יתאפשר לי לשלם שכר לעובדים בשלבים הראשונים להקמת העסק. לצערי בתקופה האחרונה אף הפסקתי לתת מעשר על מנת לחסוך עוד קצת עבור הפתיחה,כולי תקווה להחזיר ולתת את אותם הכספים במהרה. שאלתי היא האם ניתן לדחות את המעשר וכן האם אלי להתחשב בשיקולים נוספים מבחינת הדת וההלכה אשמח לקבל על כך את הכוונתכם ותשובתכם . בברכה רון

תשובה

שלום וברכה

השיקול העיקרי שאמור להנחות אותך הוא השיקול העסקי, ועליך להתייעץ עם מומחים ולוודא שאכן העסק משתלם.

 ההשתדלות היא מחויבת ואין כל בעיה בפתיחת עסק, כחסרון באמונה. מבחינת ההלכה עליך להיות בטוח שתוכל לקבוע עיתים לתורה למרות העבודה וכמובן להתנהג ביושר.

בעניין המעשר עליך להפרישו ולחזור ומותר לך לחזור וללוותו לצורך העסק. עלה והצלח – בנימין שמואלי