שאל את הרב - כללי

האם יש קדיש עיקרי חשוב באמירתו של האבל

  • י"א תשרי התשע"ו

שאלה

קיימים מספר סוגי קדיש הנאמרים בבית הכנסת ע"י האבלים, קדיש דרבנן( על ישראל), קדיש יהא שלמא וחצי קדיש, איזה מהם מיועד ושוב ביותר לאמירתו של האבל ? קיימים מקרים שלא נאסף מניין בתפילת שחרית ושליח הציבור מתחיל את תפילת "הודו" מבלי שהספקנו/הצלחנו לומר את הקדיש על ישראל שיש לפני כן, כך קורה לעיתים גם בתפילת מנחה אחרי "פתח אליהו" , מה המשמעות של אי אמירת הקדישים הללו ? והאם יש קדיש עיקרי חשוב באמירתו של האבל ?

תשובה

לכבוד השואל,

1) קדיש יתום (יהא שלמא) מיוחד לאבל.

2) הפסידו מלומר הקדיש שנאמר אחרי לימוד תורה; אמנם אין הדבר מעכב בתפלה.

3) מה שנקרא בסידור קדיש יתום.

בברכת ניחומים.

מצוות הידברות