שאל את הרב - כללי

תיקון הבית

  • י"א תשרי התשע"ו

שאלה

שלום! רציתי לדעת האם אפשר להיכנס לבית חדש בלי תיקון הבית אלא לקבוע מזוזה ללא ברכה ואחרי שבוע שבועיים לעשות את הברכה של קביעת המזוזה ותיקון הבית.

תשובה

לכבוד השואל,

מזוזה "חובת הדר".

לפ"ז אם עדיין לא גרים בבית, אין צורך להתקין מזוזה; ובשעה שנכנסים לגור קובעים מזוזה עם ברכה.

אם יש חשבון לעשות "קביעת מזוזה" מקודם, פירוש הדבר שאז הזמן אשר באופן הלכתי האדם מתחיל לגור בבית; לכן ראוי להביא לשם איזה ספר (שמשאיר שם), ולעשות ברכה על מאכל או משקה בתוך הבית ולשבת שם קצת, ואז יוכל לקבוע מזוזה עם ברכה באותה כניסה, ואע"פ שהתיקונים הסופיים של הבית עדיין לא נגמרו והוא רק יחזור לגור שם בקביעות אח"כ.

בברכה,

רב נחום