תורה ומדע

עובר בבטן אמו איך הוא מקבל אוכל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב הגאון זמיר השאלה היא עובר בבטן אמו כתוב במסכת נידה שהסתום פתוח ופתוח סתום משמע שפה העובר אמור להיות סגור ואינו בולע מי שפיר בסרטון של נשיונל גאוגרפיק ראיתי שאכן העובר בולע

ההיתכן בברכה סלע אבשלום

תשובה

שלום וברכה

כוונת הגמ` הוא שמערכת התזונה של העובר עוברת דרך הטבור ולא דרך הפה. ולזה מתאים לומר שהפה סתום, דהיינו שהפה שמיועד להיות דרך התזונה של הנולד עדיין סתום ולא מתפקד.

בהצלחה - מנשה ישראל