אמונה

אני מתחמק מאחריות איך ובאיזה צורה אני יכול לתקן ולהשתפר את זה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרבים השאלה שלי היא כזאת שמי הוא ליאור בן 22 ואני ממזל עקרב,קראתי קצת באתר על המזל ושמעתי את ההרצאה של הרב יצחק פנגר ונדהמתי כמה דברים נכונים לגביי ולגבי ביקורת, חוסר פתיחות לחברה, עקיצות... אז ככה בעיקרון אני מנסה לקחת את המידות ולעבוד עליהם , אבל השאלה היא שהייתי קטן עברה עליי ילדות לא פשוטה בכלל! ואני לא יפרט ממש קשה להיזכר ולהיכנס לזה ולהתחיל את החיים אחרי משבר כזה. אני רק רוצה לשאול מתי שאני רוצה לעשות כל דבר שהוא למשל: עבודה - ממש קשה לי לקבל אחריות ואני מנסה להתחמק ,זיווג - אני כל כך רוצה !!! אבל מתי שבאים ומציאים לי אני מתחמק וממציאי תירוצים אולי אני קטן, ככה בהרבה דברים אני מתחמק מאחריות איך ובאיזה צורה אני יכול לתקן ולהשתפר טיפ או שיטה מה לעשות על מנת להשתפר (לפי המזל כמובן)...אני רוצה להתחיל את החיים ומפחד. תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

הדרך הכי פשוטה להתגבר על כך, היא בקפיצה למים ללא הסתכלות בפחד שיש לך, קפוץ למים ותראה שתצליח, והדבר ייתן לך הרבה כוח להמשיך.

בהצלחה – בנימין שמואלי