אמונה

האם ע"י הסבל אני מתקנת את עצמי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שאלה זו אשאל באופן אישי על עצמי. מדוע אני עוברת סבל גדול, על אף שלא חטאתי לאחר בצורה כה קשה במהלך חיי הקצרים (אני בת 24)? האם זהו תיקון? ומה אומר הסבל? האם ע"י הסבל אני מתקנת את עצמי? האם אני עוברת תיקון עבור אדם אחר (אמא קרוב משפחה אחר)? אודה על תשובתתכם.

תשובה

שלום וברכה

איש איש חטאו ישא, ואם לא חטאת בגלגול זה, הרי את מתקנת חטא מגילגול קודם. אבל הביטחון שאין בך כל חטא אשר גורם לך לסבול הוא חידוש גדול, וגם אם לא חטאת לאחר אולי חטאת לה`, אינני בטוח בכך, אף שאני נוטה להאמין לך אבל אציע לך לערוך חשיבה מחודשת.

ה` יסיר ממך כל צרה וצוקה וישפיע עליך רק טוב - בנימין שמואלי