האם מותר להיכנס לבית של סבתא גויה

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי שאלה בנושא גזל , לסבתא שלי המבוגרת מגיע לפי החוק 40 שעות חודשיות למטפלת ואפשר גם שנכדה יכולה להיות מטפלת שלה, לנקות לה לבשל וכו׳, אני ,הנכדה שלה נרשמתי לחברה לסיעוד כדי להיות מטפלת שלה אבל מה, סבתא שלי לא אוהבת שבאים אליה כל כך ולפעמים היא אומרת שלא אבוא וכך אני לא משלימה את כל השעות שצריכה לעבוד ומקבלת שכר עבור כל השעות וגם נסיעות, האם זה נחשב לגזל כלפה החברה? ועוד שאלה באותו נושא: אני החלטתי להפסיק לעבוד אצל סבתה שלי כי היא בן אדם מאוד קשה ואנחנו רבים וגם שהיא לא יהודיה ( אני ואמא שלי התגיירנו) ויש לה מלא עבודה זרה בבית שלה 1) האם מותר לפי הלכה להכנס לבית שלה בכלל? 2) האם מותר לאמא שלי לטפל בה ואני אקבל כסף וכמובן להעביר אותו לאמא שלי? 3) האם יש לי חיוב לכבד את סבתא שלי ? היא ממרמרת את החיים של אמא שלי בגלל הרבה דברים וגם בגלל שאמא התגיירה ? תודה מראש וסליחה על המורכבות

תשובה

שלום וברכה

1. אם את מצידך זמינה לעבוד ארבעים שעות, את יכולה לקבל את השכר.

1. מותר להיכנס לבית שלה.

2. אם את זמינה לעבוד ואת כביכול שוכרת את אימך לעבוד במקומך, מותר.

3. אין כל חיוב לכבדה.