נשים

מותר לי לפתוח קבוצת מחול לדתיות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אני מדריכה למחול מוסמכת, כרגע מתחזקת מאוד בדת, הדבר הכי קשה לי הוא המחשבה על כך שאני אפסיק לרקוד בעקבות כך, הריקוד הוא אוויר לנשימה בשבילי... נכון לעכשיו אני רוקדת אצל זמרת חרדית... רציתי לשאול אם מותר לי ללמד מחול בנות בלבד, ואם מותר לי לפתוח קבוצת מחול לדתיות, אם זה בסדר ואני לא מחטיאה אותן.. ואם אפשר גם, מהי ההתיחסות לגבי לימוד גברים או נערים לרקוד, כאשר אני לבושה בצניעות לגמרי בתודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

מצווה גדולה תעשי אם תארגני ריקודים לבנות, אין בכך כל צל של איסור, או חוסר צניעות. ואין בכך כל החטאה כמובן, הריקוד חשוב הוא מאוד לגוף ולנפש, ועלי והצליחי ותראי ברכה בעמלך. אבל אין לך ללמד גברים, אין כל אפשרות לרקוד בפניהם, והדבר אסור בהחלט.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי