בישול לא כשר

  • ח' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום רב! יש לי חברה שהתגיירה כמה ימים לפני ראש השנה. ברוך ה' היא שומרת תורה ומצוות והפחה להיות יהודיה כשרה. הבעיה: היא עובדת בתור מטפלת. יש לה אישה מבוגרת (יהודיה) שהיא מטפלת בה כבר כמה שנים טובות. בעיקר מדובר בלנקות את הבית, לעשות קניות ולבשל. האישה הזאת תמיד שלחה את חברתי לקנות בשר באחת הרשתות הלא כשרות. אפילו לפני הבית דין חברה שלי נסתה להתחמק מזה, אבל עכשיו, כשהיא יהודיה עם לבוש צנוע וכיסוי ראש זה לא באה בחשבון בכלל. האישה קבלה את זה קשה אך הסכימה שחברה שלי לא תקנה שם את הבשר. החשש הוא שאישה עצמה תלך לקנות שם, או אחד הילדים יקנה, ואז חברה שלי תצטרך לבשל את זה. בנוסף, כל המטבח לא כשר, מן הסתם... איך חברתי צריכה להתנהג במקום העבודה? מה עושים עם הבישולים? הרי, אם היא תמשיך לבשל, אפילו שהיא לא תוכל מן האוכל, הוא מבשלת בשביל יהודיה אוכל לא כשר... אשמח לקבל הדרכה בנושאה. תודה מראש. גמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

א, תשתדל תמיד כן לקנות את הבשר ורק במקום כשר.

מותר לה לבשל שם אם היא לא יודעת בוודאות שהבשר לא כשר וכמובן לא תאכל שם. אסור לה בשום אופן לבשל בקר וחלב יחד.