פדיון הבן של בכור הנולד מתרומת זרע

  • ז' תשרי התשע"ו

שאלה

אשה שבהריון עם בן זכר מתרומת זרע צריכה לעשות פדיון (זהו בן ראשון במשפחתה) ובמידה וכן איך נערך הפדיון? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם הילד הוא בכור אימו חייב בפדיון. אבל אין האם יכולה לפדותו רק האב יכול לפדות את בנו או הבן עצמו כאשר יהיה בר מצווה. מאחר וכאן לא ידוע מי האב על כן יש להשים טס על שרשרת ולכתוב שהילד אינו פדוי ויזכור שבהגיעו לגיל המצוות יפדה את עצמו. אין לו לברך על הפדיון כי שמא הוא כהן או לוי שאין נוהג בהם פדיון הבן. כמובן שאם האם לויה או כהנת הבן פטור מפדיון.