מהו שכר מצוות ציצית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת מה שכר מצוות ציצית. תודה.

תשובה

שלום וברכה

אמרו חז"ל במסכת שבת דף לב עמוד ב אמר ריש לקיש: כל הזהיר בציצית זוכה ומשמשין לו שני אלפים ושמונה מאות עבדים, שנאמר +זכריה ח+ כה אמר ה` [צבאות] בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים [והחזיקו] בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם וגו`.

ת"ר וראיתם אותו וזכרתם את כל מצות ה` שקולה מצוה זו כנגד כל המצות כולן תניא אידך וראיתם וזכרתם ועשיתם ראייה מביאה לידי זכירה זכירה מביאה לידי עשייה ר` שמעון בן יוחאי אומר כל הזהיר במצות ציצית כאילו מקבל פני שכינה כתיב הכא וראיתם אותו וכתיב התם את ה` אלהיך תירא ואותו תעבוד: `: בכל עת יהיו בגדיך לבנים זו מצות ציצית ושמן על ראשך אל יחסר זו מצות תפילין:

ת"ר חביבים ישראל שסיבבן הקב"ה במצות תפילין בראשיהן ובזרועותיהן ציצית בבגדיהם מזוזה בפתחיהם ר"א אומר כל מי שיש לו תפילין בראשו ובזרועו וציצית בבגדו ומזוזה בפתחו מוחזק אני בו שלא יחטא שנאמר והחוט המשולש לא במהרה ינתק ואומר חונה מלאך ה` סביב ליראיו ויחלצם: הבה ונתבונן כמה קלה היא מצוות ציצית לוקח האדם פרוטה וקונה בה כמה חוטים, ומיד כבר זוכה למצווה רבה זו ולשכר הגדול הנלווה איליו. וזה הוא הפי` רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות.

בברכה – בנימין שמואלי