אמונה

שמחת החיים נפגעה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב בקרוב אהיה בת 27, לכאורה אין שום סיבה מסוימת שתגרום לי למצב כל כך עגום בזוגיות, אני תמיד מקבלת מחמאות על המראה החיצוני והפנימיות שלי ואהובה על החברה, אני אקדמאית והשנה התחלתי לעבוד בתחום בו רכשתי השכלה אקדמאי, אני שומרת שבת וממשפחה טובה אך מצבי בתחום הזוגיות לא היה מוצלח מאז ומעולם. הדבר קורה במחזוריות, אני מחוזרת ע"י הצד השני, יוצאת עם גברים, החודש או החודשיים הראשונים פשוט מדהימים, מעידים על יציבות, רצון של שני הצדדים לקשר רציני וב"ה להתמסדות ואז במעין מחזוריות אחרי חודש חודשיים בום טראח!!! פתאום בלי שום סיבה נראית לעין הגבר מאבד עניין, או שפתאום התנהגותו שהייתה כל כך טובה אליי משתנה ומתגלים צדדים שלא הכרתי ולמען האמת לא כל כך טובים באישיותו, פתאום נראה שהכל היה משחק בעיניו ולא באמת היו לו כוונות רציניות לגבי הקשר... אני מנסה לחזק את עצמי בכך שיהיה טוב אך לא מצליחה, בנוסף רוב חברותיי עם חבר עכשיו או שנישאו מה שגורם לי להרגיש יוצאת דופן והדבר פוגע בביטחוני העצמי ובשמחת החיים שלי, וכך גם במקום העבודה שלי, כל הזמן מלחיצים אותי בנושא, שואלים, מתחקרים ותמיד נשמעות הערות כמו "זה לא ייתכן שלאחת כמוך אין מישהו!!! את יפה, את מקסימה" וכו`....וההערות האלה עוד יותר מעכירות את תחושתי... המצב כבר הפך לבלתי נסבל עבורי, אני מרגישה בדידות וריקנות, מה גם שהחיים בבית עבורי עם הוריי מאחר שכל אחיי נישאו הפכו לקשים והמצב גורם לי לאחרונה לריב איתם, וכל זה נובע מכך שאני בלחץ מהנושא ולכאורה מוציאה את זה עליהם, למרות שבסביבה אני משדרת עסקים כרגיל, אך אני באמת כבר מרגישה צורך לצאת מהבית, להתמסד, למצוא את הפינה שלי.... לאחרונה יוצא לי להיות בחתונות של חברות ומשפחה ואני לא מבינה למה אצלי זה כל כך קשה, למה נראה כי למרבית האנשים הזוגיות באה בקלות ורק אצלי זה כל כך מסובך ומורכב ותמיד נגמר בשברון לב... והשאלה הנשאלת האם גם אני אזכה לראות בחופתי מחכה לשמוע את תשובתך תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בטוחני שאת תזכי לזוגיות נפלאה בבוא היום, עלייך להודות להקב"ה, על כך שהינך שמה לב לצדדים הבלתי מתאימים במי שאת נפגשת, ובכך את מרוויחה שאינך מסתבכת בזוגיות לא מוצלחת, כל זיווג שהינך נפגשת עימו מביאה אותך קרוב יותר לזיווג הראוי, כידוע מדברי הרב פנחס מקוריץ שכתב שבעת שמכריזים בשמים בת פלוני לפלוני ישנם נשמות נוספות שמנסות להסתבך בנשמה המזדווגת וכדי שהזיווג הראוי יעלה כהוגן, צריכים קודם להיפגש עם כל שאר הזיווגים לפני שנפגשים עם הזיווג האמיתי, כך שכל פגישה מקרבת אותך אל הזיווג המתאים לך. אינני יודע כמובן מדוע עליך עדיין לא נגזר למצוא את זיווגך, אבל בטחי בה` שבורא עולם עושה רק לטוב לך.

בברכה למציאת זיווגך האמיתי במהרה - בנימין שמואלי

נ.ב. אם תשלחי לי את שמך אזכירך לטובה בכותל המערבי