אמונה

פחד מהתחייבות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מכירה את בן זוגי כבר כמעט 3 שנים שמתוכם חזרנו ונפרדנו כבר פעם אחת. אני מאוד אוהבת אותו ורואה אותו כבעלי לעתיד ואבי ילדיי. הוא מצדו מאוד אוהב אותי הוא אומר זאת וגם מעשיו מצביעים על כך.אני ממש מרגישה שהוא משלים אותי ואני אותו. אולם הוא אומר שאע"פ שהוא יודע שאני מושלמת בשבילו ושהוא אוהב אותי אהבה אמיתית. ישנו משהו שעוצר אותו, הוא מלא פחדים שהוא לא יכול להסביר במילים והוא מרגיש שהוא לא יכול להמשיך. שמתי אותו לזכות כיון שהוא לא בא ממשפחה יציבה והעבר שלו לא פשוט.הוא ממש מעביר את עצמו ייסורים וגם אותי כיוון שהוא לא יכול להגיע להחלטה מחייבת. חוסר הביטחון שלו גורם לי להגיב לעתים בקיצוניות ואז זה גם מערער אותו שאולי אנחנו לא מתאימים. אני מאוד פוחדת כי אני מאוד רוצה להינשא ויש ביננו אהבה גדולה.מעולם לא ראיתי מישהו שאוהב כ"כ והוא מודה שקשה לו מאוד בלעדיי אבל גם קשה לו להיות איתי. מה אני יכולה לעשות האם בכלל אני אמורה לעשות משהו או שכדאי להיפרד לתת לו לעבור תהליך אני ממש אבודה ומלאת צער כי אנחנו לא רוצים לאבד אחד את השני..אך האם אני צריכה להמתין לו ומה עלי לעשות בינתיים...

תשובה

שלום וברכה

עליו לפנות לטיפול פסיכולוגי שישחרר אותו מחששותיו, אין לך להסכים לסחוב את הזמן עד בלי די, עליו לטפל בעצמו ולהתקדם.

בברכה – בנימין שמואלי