שאל את הרב - כללי

רכיבה על אופנים בכיפור

  • ז' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום רב, אנחנו זו חוזרים בתשובה מזה 10 שנים. יש לנו שני ילדים: הגדול בן 6 והקטנה בת 3. האם מותר לאפשר להם לרכב על אופנים בכיפור. אנחנו גרים בשכונה לא דתית והם יראו את כל הילדים נוסעים עם האופנים בכיפור..הניסיון קשה מידי עבורם. מה לעשות? מה לומר להם?

תשובה

שלום וברכה

לקטנה ניתן עדיין להקל. לגדול שכבר מבין יותר, צריך להסביר כבר בימים אלו לפני יום כיפור את גודל היום ועד כמה צריך להיזהר בקדושת היום הזה שה' מוחל עוונות וכו' ואף שיש אנשים שלא יודעים ונוסעים באופניים, אבל ילד צדיק כמוהו בוודאי לא יסע באופניים שהם מוקצה וכו'.

בהצלחה,