חברה והשקפה

מצעד הגאווה, מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היום מתקיים מצעד הגאווה ואני רואה באינטרנט את התגובות הנוראיות ופשוט בא לי לבכות איך אפשר לדון מצב כזה לכף זכות, איך ה` נותן לזה לקרות ודווקא בירושלים למה שלא יקרה איזה משהו שפשוט יגרום לזה לא להיות מה קורה לעם ישראל!!!!!!!!!! אני יודעת שמצד אחד יש גל של חוזרים בתשובה מצד שני יש כל כך הרבה ריחוק! יש אנשים שעובדים איתי שאוכלים בשר וחלב לא מבינים בכלל מה זה צניעות כל כך רחוקים זה כואב לראות את זה כמו סכין בלב. אומרים שמשיח יבוא שעם ישראל יהיה זכאי אבל זה נראה כזה רחוק שכל עם ישראל יעשה תשובה.

תשובה

שלום וברכה

אכן קשה מאוד לראות איך שעם ישראל הגיע למצב זה. אבל מאחר שהמצב כך עקב חוסר חינוך, אין לנו מה להלין עליהם, שאינם יודעים ואינם שומעים כלל את דברי ה`. עלינו להתחזק ככל האפשר במצוות, ולנסות לשכנע בדרכי נועם את הרחוקים ללמוד את היהדות, וכאשר מנסים מצליחים.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי