האם מותר להגיד לאבי שהביא שוקולדים לא כשרים או שזה לפגוע באבי

  • ז' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב שאלה בבקשה במידה ואבא שלי היה בחול הביא משם שוקולדים למינהם לא כשרים והביא לאנשים במתנה האם עליי להגיד להם שזה לא כשר או שאני פוגעת באבי לפני כולם ? והאם אני יכולה להגיד בשבת למישהו מבני המשפחה לזרוק את הזבל בשבת או שאסור להגיד לו? ןהאם ביום כיפור אני מחוייבת ללכת לתפילות בבית כנסת ? ואם בבית לא עושים כפרות מה עליי לעשות ? במידה ואכלו בכלים אוכל לא כשר ולא הכשירו הכלים אחר כך מותר לי להשתמש בכלים ? אשמח בבקשה לתשובה יותר מהירה תודה רבה וגמר חתימה טובה בעזרת השם!

תשובה

שלום וברכה

1. אם הוא נותתן את זה בריזה אין צור להגיד להם כי כולם רואים שזה לא כשר.

2. מותר.

3. לא.

4. תעשי כפרות לעצמך לבד.

5. תכשירו את הכלים. באיזה כלים  מדובר?