תפילה וברכות

סדר עדיפות לברכות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. שנתי שאלות. רציתי לדעת, כאשר אני מאחר לבית הכנסת ומצאתי את הציבור מתפללים שחרית בשבת, את מה אני צריך להספיק לקרוא קודם כאשר: מצאתי אותם אחרי "ברוך שאמר" מצאתי אותם בזמן "נשמת כל חי" מצאתי אותם מתקרבים לקריאת שמע (לפני תפילת שמונה עשרה). שאלה שניה, האם אני צריך לקרוא את כל קריאת שמע ראשונה לפני פטום הקטורת, או לקרוא עם הציבור את קריאת שמע לפני העמידה

תשובה

שלום וברכה

לדעת המקובלים יש להתפלל הכול לפי הסדר אפילו אם מאחרים לתפילה. מעיקר הדין אין לדלג בשום אופן על נשמת ולא על "לאל אשר שבת" בברכת יוצר. ואם יש לך זמן מועט עליך לומר ברכות השחר ברוך שאמר אשרי נשמת ישתבח וברכת יוצר אור עם לאל אשר שבת וכן את ברכת אהבת עולם וקריאת שמע ואמת ויציב.

אם יש לך זמן נוסף עליך לומר לפי הסדר, את הללו א-ל בקדשו, הללו את ה` מן השמים, שאר פרקי הללוי-ה, ויברך דוד עד לשם תפארתך, הודו לה` עד והוא רחום, ואם יש לך זמן נוסף תתפלל את כל אשר מתפללים בחול, ואם יש זמן נוסף תאמר גם למנצח, לדוד בשנותו, ותפילה למשה. את קריאת שמע לפני פיטום הקטורת אומרים רק פרשה ראשונה, אלא לאם כו הינך חושש שזמן קריאת שמע יעבור.

בברכה - בנימין שמואלי