תקנות של חכמים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בקשר להרצאה של הרב זמיר כהן, אני מבין שחכמים תיקנו מצוות אשר היו קיימות השאלה היא שיש חכמים שונים שתיקנו מצווה מסויימת בצורה שונה, כלומר לדוגמא לאכול כשר מבשר לחלב אז יש כאלה שמקלים לאכול רק אחרי שלוש שעות אם מדובר בעוף ויש כאלה שמחכים שש שעות, עכשיו השאלה מדוע לא עושים את המצווה בצורה שווה

תשובה

שלום וברכה

המחלוקת בעניין ההמתנה של בשר וחלב נובעת מכך שחכמים אסרו לאכול בשר וחלב יחד וציוו להמתין מסעודה לסעודה.

 ונחלקו בכך רבותינו מה הכוונה באיסור החכמים מסעודה לסעודה ומכך יצאו מס` דיעות בעניין.

בברכה - בנימין שמואלי