תורה ומדע

התורה זה לא סתם סיפור היסטורי באמת הייתה להם זכות הבחירה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, התורה וכל התנ"ך היא חכמת האלוקים ודרך החיים הנכונה שמולבשת ע"ג סיפורים. זה לא סתם ספר היסטורי או ספר אגדה. כל סיפור יש בו המון סודות וידע אדיר לכן זה לא סתם סיפורים. אז כאן השאלה אם הסיפורים לא היו מתרחשים בדיוק כמו שכתוב לא הינו לומדים את אותם דברים הינו לומדים דברים אחרים.הכוונה שכל דמות היתה חייבת לעשות בדיוק מה שהיא עשתה כי זה כתוב עכשיו לנצח נצחים ומי זה אנחנו לומדים. אז האם לא היתה להם בחירה אם הכל צריך להיות מדיוק אז זה כאילו השם השתמש בהם כמו בובות כדי להכין הצגה אחת ולתמיד שתיהיה כתובה לנצח. הכוונה שלי שכל דמות כאילו השם שיחק את תפקידה. אז האם זה כך ולא היתה להם זכות בחירה

תשובה

שלום וברכה

את כל הרמזים והסודות בתורה היו יכולים לכתוב בצורה אחרת ולא היתה כל חובה לאף אחד לנהוג איך שנהג.

בברכה - בנימין שמואלי