נשים

יש לי חברה נשואה ( לא דתיה) שהיא רוצה מאוד לשמור נידה אבל ישנו סירוב מצד הבעל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי חברה נשואה ( לא דתיה) שהיא רוצה מאוד לשמור נידה אבל ישנו סירוב מצד הבעל על משך התקופה הממושכת שצריכים לשמור, שבעה נקיים, מה אפשר לעשות בנידון הבעל מסרב בתוקף מבחינתו אין לו שום קשר ליהדות (הבנתי ששבעה נקיים אינם דאורייתא וכי יש מקום לעשות משהו במקרים קיצוניים כאלו). אם ישנה אפשרות כלשהיא לעשות משהו מבחינה הילכתית שיהיה לעשות במצב זה אבקשכם לענות על שאלתי זו בהקדם תודה

תשובה

שלום וברכה

אין מקום להקל בדבר כלל. עם כל הכבוד לבעלה היא השלטת על גופה ואין לה להסכים לעבור על דברי ה`. ברור שברצונינו לסייע בידה ועל כן נשמח לסייע בידה בעיצה ובתושיה איך לשכע את הבעל להסכים לכך. אם חבירתך תרצה עזרה בדבר, שילחי לי את מס` הטלפון שלה {בהסכמתה כמובן} ונשמח להיות בעזרה. >בברכה - בנימין שמואלי