זוגיות

אפילו שהכל ידוע מראש צריך לעשות השתדלות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.. קראתי בספר של רבינו נחמן ש40 יום לפני שאדם נולד כתוב לו באיזה אולם הוא היתחתן מי יהיה המוזמנים שלווכ`ד אם כן אז יש לי שאלה.. אני והחתן שלי גרים במקומות שונים ורחוקים.ואנחנו רוצים לסגור אולם אז החתן אמר שנסגור אולם שיצא לשני הצדדים חצי דרך אבל בכל זאת זה יוצא מאוד רחוק למוזמנים.. השאלה שלי זה אם באמת כתוב לנו כבר 40 יום לפני שהגענו לעולם איפה אנחנו ניתחתן ומי יהיה המוזמנים שלנו אז זה לא משנה איפה נעשה או שצריך כאן השתדלות כאילו אני לא יכולה להיתחתן בחוץ לארץ ולהגיד שכבר כתוב לי מי יהיה המוזמנים שלי.. אשמח אם הרב יעזור לי להבין.. תודה רבה ויום טובב!!!

תשובה

שלום וברכה

הנסיבות הם חלק מתכנית הבורא כדי שתחליטי את החלטתך. וכל דבר גשמי רשום מאת ה` וההחלטה שלנו תצבוא לפי דעתינו את הטוב לנו, וה` מכון את הדברים שנחליט ונעשה את המתוכנן לנו מראש.

ואין הדברים אמורים אלא בדברים גשמים דברי העולם הזה, אבל לדברי העולם הבא ולרוחניות אין מכריזים בשבת, אלא האדם חופשי בבחירתו לחלוטין.

בברכה - בנימין שמואלי