שאל את הרב - כללי

מחשבות-->

  • ד' תשרי התשע"ו

שאלה

איך ניתן לשלוט במחשבות אסורות ורעות?

תשובה

לכבוד השואלת,

אודיע לך מלכתחילה שאני לא מומחה לענינים אלו, ובכל זאת אחרי הקדמה זו אנסה לכתוב מה שנראה לי, אולי יהא לך לתועלת.

כח המדמה באדם מתעורר להראות לאדם דברים שבעיקר מבוססים על ביטוי הרגשות הנסתרות בלבו; ובכח השכל אפשר להבחין שאין דברים אלו ראליסטים.

אם כן, כשרוצים להעביר את התוצאה, יש צורך לטפל ברגשות הנסתרים בעצמם; וכאשר אותם רגשות יבואו על סיפוקם אז כח המדמה גם יפסיק מלבטא אותם בצורה הנוכחית של הדמיונות.

ואם תוכלי לברר מאיפה המקור לרגשותיך, ולמה זה שהמחשבות תמיד חוזרות לחשוב על דבר איסור ורע, האם זה מפני איזה צורך טבעי שאינה באה על סיפוקה? ואם תאתרי מאיפה זה בא, אז תוכלי אח"כ לעשות את העבודה כדי לאזן אותם - ואז, בעזרת השם, כאמור,  יופסקו הדמיונות השליליות.

ואם אוכל לעזור הלאה, נא להודיע.

בברכה שתזכי לצאת מן המצב הזה ושתרגישי יותר טוב,

רב נחום