overvoorde 37 amsterdam

  • ד' תשרי התשע"ו

שאלה

שאלה לרב זמיר הכהן שלום אני כבר עשרים שנה גרה בחו"ל גדלתי את הבן שלי לבד לא יכולתי לחזור לארץ בגלל החוק שמגן על זכויות האבא, למרות הקשר המועט של הבן שלי לאביו,שיצא לטובה, כי יכולתי לגדל את הבן שלי לתורה ומצוות, הבן שלי כל השנים שמר על היהדות והיה צריך ללכת לישיבה לפני שנה, אך אז הכל התהפך הוא הכיר בחורה יהודיה אומנם, אך לא דתייה ולא מעוניינת בזה, וגם עם בעיות נפשיות,ה בן שלי באישיותו יש ערך אישי מאוד נמוך פחד שלא אוהבים אותו, ובודד, חסר חברתי, כי הוא לא חושב שהוא יפה מספיק ולא גבוה מספיק, ובגלל האופי הרגיש שלו והתמימות ,הוא לא רואה שזה הורס לו, הוא עזב את הבית כי הבחורה איימה עליו שאם הוא לא יעשה כך היא תעזוב אותו, ואסור לו לדבר אתי, בגלל שהיא חושבת שיש לי השפעה על הבן שלי, עכשיו הוא רואה אותי רק בסתר, וגר אצל אבא שלו, שהוא אתאיסט גמור, שגם מסית אותו ממני ומהיהדות, אני עכשיו תקועה פה לבד מקווה שיחזור הביתה סובלת על שלא הצלחתי לשמור על הבן שלי, עכשיו הוא מושפע מאבא ומחברה שלו, ובגלל זה הוא התחיל גם לזלזל ביהדות, מה עושים אך מטפלים בזה, אני לא יכולה לעזוב כך כי אז אני נותנת לו יותר חופש לחלל את השבת, והחגים, כי אם אני אלך אז לא יהיה לו את זה יותר, הוא עוד אך שהו מגיע בשבתות וחגים, למרות שהוא מראה שהוא רוצה לא לשמור לגמרי בגלל החברה שלו שרוצה את הקשר האופססיבי עם הטלפון, מה עושים ללכת לבד ולעזוב אותו, איך מכניסים לראש של הבן שלי שזה דרך לא טובה בה הוא בחר, ממש צרחה עזרה בעניין, אשמח לדעת שיש תשובה עבורי, שחחתי להזכיר שהאבא שלו מחזיק אותו בדרך מניפולטיבית כי הוא איש דכאוני שחיי על כדורים ואלכוהול וסובל מבדידות אז הבן שלי מנוצל בעניין וגם בגלל שהוא מתנקם בי כי מאז שהתגרשתי ממנו אן לא אישה אז הוא יודיע כמה הבן שלי חשוב לי והוא מנסה להכאיב לי דרכו, כל פעם שאני מתקשרת הוא אומר לי שאם לא הבן שלי היה אצלו לא הייתי יוצרת אתו קשר, ובזה הוא צודק אני לא רוצה קשר אתו כל מה שאני רוצה זה לדעת שהבן שלי בסדר, כי אני לא שככתי שהתגרשתי ממנו כי הוא איש אלים ומסוכן, כל יום שהבן שלי בסדר זה נס,

תשובה

שלום וברכה

אציע להתייעעץ עם שליח חב"ד לאמסטרדם שישתדל לעזור לך בכל מה שיוכל http://www.chabadamsterdamcenter.com/Default_cdo/lang/he\

בהצלחה רבה ורוב נחת,