נשים

כיסוי ראש וצניעות.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בן אדם מאמין. משתדלת לשמור שבת ורוצה להתחזק כמה שאפשר. אני מעונינת לדעת האם חובה על אישה נשואה לשים כיסוי ראש ואם כן הייתי רוצה לדעת מדוע זה חובה הרי זה לא רשום בתורה. ומדוע חובה ללבוש חצאיות וחולצות עד המרפק כדי להיות צנועה מאיפה זה הגיע

תשובה

שלום וברכה

מצוות הכיסוי ראש היא מצווה מן התורה הנלמדת מהפסוק בספר במדבר פרק ה (יח) וְהֶעֱמִיד הַכֹּהֵן אֶת הָאִשָּׁה לִפְנֵי יְהֹוָה וּפָרַע אֶת רֹאשׁ הָאִשָּׁה. ומבואר מזה שראש האשה צריך להיות מכוסה.

בברכה - בנימין שמואלי