כלי שמכינים לנטילת ידיים לבוקר המים שבתוכו כל הלילה מותר להשתמש בהם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי שכלי עם מים שמניחים אותו כל לילה אז שורה עליוו רוח הטומאה, והרי בנטילת ידים הבנתי שצריך להכין את המים בכלי של הנטילת ידים,לפני השינה ואז לשפוך את המים אל תוך עוד כלי, האם המים האלו בסדר 2. עד לא מזמן הבנתי שצריך ליטול ידים לתוך כלי בבוקר ליד המיטה, האם זה ממש הכרחי שאעבור לעשות כך, כי עד עכשיוו נטלתי ידים בכיור. 3.מה עושים עם המים ששפכנו לתוך הכלי תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

המים האלו הם בסדר ואין לחשוש כלל. עדיף לנהוג כך וליטול ידיים ךפני שהצגת את רגלייך על הארץ, הדבר יוסיף לך הרבה לטהרת הנפש. את המים שופכים לאסלה.

בברכה - בנימין שמואלי