אמונה

הכנסת אורחים איך להתנהג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חמי וחמתי נצולי שואה מבוגרים שעברו לגור בנתיבות לפני כ-7 שנים. חמי בעיקר יש לו את המראה המזעזע תמיד מול עיניו. אים תשמיע לו בלי כוונה מילה בתורה ינסה ליברוח. אנו חוזרי בתשובה כ-8 שנים ןמנסים לקרבם אף מצליחים. אחד הביקורים האחרונים התפתחה השיחה לכוון השואה שהוא הזכיר ובערה בו חמתו, שאחד השאלות הנפוצות זה איפא היה ד* באותו זמן ולא מאמין וכו, וכו, ויצא. איזה דרך נכונה לארח.נכון להזכיר שהם עזרו לנו מהיסוד עד היום עים זה במתנות או כסף שוק וכדו^. האים זה כו רגיש בשביל להניח להם או אפשר לטפטף להם יהדות שלפחות בתוך ביתי לשים כיפה לברך. יש להזכיר שאנכנו עים 5 ילדים גילאי 2-10 .מה עושים.

תשובה

שלום וברכה

יש לכם לשוחח על כל הדברים האלו, רק לאחר הכנה ראויה של התשובות לשאלות שהוא ישמיע, וכמובן שיש גם לחשוב היטיב איך למסור את הדברים בנחת ובחכמה. וחשוב מאוד לטפטף להם יהדות, כדי שלא יעלו לאחר אריכות ימים ושנים, לבורא עולם ללא אמונה בו, זה חבל מאוד.

בברכה - בנימין שמואלי