האם העיר אילת נחשבת לחלק מארץ ישראל?

  • ד' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, רציתי לדעת האם אילת נחשב כחו"ל ואז אסור סתם לנסוע לשם לטיול או כא"י ואז מותר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

העיר אילת נמצאת מחוץ לגבולות ארץ ישראל, ולכן אסור לצאת מהארץ לאילת לשם טיול, ורק באופנים שיש היתר לצאת מהארץ לחו"ל, מותר לצאת לאילת.

מקורות: ראה שו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן שלב, ד"ה והנה מה) בשם החזון איש זצ"ל (וע"ע שם סוף ד"ה ולע"ד), שו"ת שבט הלוי חלק ה' (סימן קעג), שו"ת אז נדברו חלק י"ד (סימן מג), ואור לציון חלק ג' (פרק כג אות יב, ד"ה ולענין). וע"ע שו"ת בריתי שלום חלק ד' (סימן ד בהערה 6 ד"ה ומכאן).

בברכה,

הלל מאירס